Over 500 fullvaksinerte coronasmittet – FHI er ikke bekymret

Overlege Preben Aavitsland ved FHI sier at smitte blant fullvaksinerte er forventet. Han minner også på at vaksinasjon ikke beskytter fullstendig mot coronaviruset.
Overlege Preben Aavitsland ved FHI sier at smitte blant fullvaksinerte er forventet. Han minner også på at vaksinasjon ikke beskytter fullstendig mot coronaviruset. Foto: Torstein Bøe / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 500 personer har fått påvist coronavirus etter å ha blitt fullvaksinert, viser en rapport fra Folkehelseinstituttet (FHI). De er likevel ikke bekymret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 3 millioner nordmenn er vaksinert med første dose, og nesten 40 prosent av disse er fullvaksinert. Av de 1,7 millionene som er fullvaksinert, har totalt 529 mennesker likevel fått påvist coronavirus, skriver NRK.

Ifølge FHI sin ukentlige rapport utgjør det 0,03 prosent av de fullvaksinerte.

I Bergen er det også registrert tilfeller hvor fullvaksinerte er blitt smittet. Disse blir som regel mye mindre syke, bekrefter smittevernoverlege Egil Bovim.

– Ingen vaksine er 100 prosent effektiv, men det er ikke flere tilfeller enn forventet i en såpass stor by som Bergen, sier han.

– Får man symptomer, så skal man teste seg, selv om man er fullvaksinert, legger Bovim til.

Overlege Preben Aavitsland ved FHI sier at smitte blant fullvaksinerte er forventet og ikke bekymringsfullt.

– Vaksinasjon beskytter ikke fullstendig. Derfor vil det bli noen smittetilfeller blant vaksinerte, men de tilfellene vil i hovedsak være lite alvorlige, sier han til NRK.

– Det er veldig lite smitte blant fullvaksinerte, og svært få alvorlige tilfeller. Dette er positivt. Det er nettopp derfor vi vaksinerer, forklarer han.