Gjerdrum-ulykken: Familiemedlem siktet for uaktsomt bildrap

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et familiemedlem er siktet for uaktsomt bildrap etter at en åtte år gammel jente døde etter en påkjørsel i Gjerdrum onsdag. Politiet etterlyser flere vitner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Føreren av bilen var nær pårørende til jenta. Vedkommende ble først siktet for overtredelse av vegtrafikkloven, men politiet har skjerpet siktelsen.

– Vi har besluttet å endre siktelsen til denne bestemmelsen her, da vi mener at siktede ikke har vært tilstrekkelig aktsom som det kreves på en parkeringsplass der det kan være barn til stede, sa politiadvokat Mette Eriksen i Øst politidistrikt til NRK tidligere torsdag.

Påkjørselen skjedde i forbindelse med rygging like etter klokken 20 onsdag kveld. Åtteåringen skal ifølge politiet ha blitt slept flere meter under bilen før den stanset. Hun døde på Ullevål sykehus natt til torsdag.

– Siktede ble avhørt på stedet, og ytterligere avhør vil bli gjort senere. Avhøret var veldig kort, og vi fikk lite info. Vi vet at det er siktede som kjørte bilen, og at han ikke forsto hvordan jenta hadde havnet under bilen, sa Eriksen på en pressekonferanse klokken 16 torsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterlyser flere vitner

– Politiet har foretatt krimtekniske undersøkelser og har fått bistand fra ulykkesgruppa i Statens vegvesen. Vi har fått bedre oversikt enn vi hadde i går kveld, men vi er fortsatt i en tidlig fase i etterforskningen, sa politiadvokaten.

Flere personer på stedet hjalp til å heve bilen slik at jenta kunne dras fram.

– Politiet ønsker å få kontakt med vitner vi ikke har snakket med. Vi ber om at de ringer 64996677, sa Eriksen.

Politiet har ikke mistanke om at bilsjåføren kjørte i ruspåvirket tilstand, men det er rutinemessig tatt blodprøve av vedkommende.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ordføreren: – Er alle berørte

Gjerdrum-ordføreren sier at lokalsamfunnet er sterkt preget av hendelsen, som altså skjer et drøyt halvår etter leirskredet.

– Det er en ny tragisk hendelse med en familie som trenger omsorg. Vi har et kriseteam som er i beredskap, så vi kan fort samle sammen ressurser og kompetanse. Det er naturlig nok et krevende arbeid, sa ordfører Anders Østensen (Ap) på pressekonferansen.

– Vi er alle berørte av dette, la han til.

Rektor Ann-Merethe Rønning ved Gjerdrum barneskole forteller at det var en tung beskjed å få, og at de nå først og fremst er opptatt av å ivareta foreldrene.

– Så er vi opptatt av å ta vare på medelevene når de kommer tilbake fra sommerferie, sa hun.