Solberg: – 22. juli var et angrep på demokratiet

– I et demokrati skal vi leve side om side i et uenighetsfellesskap. Det kommer vi blant annet til å merke i ukene fram til stortingsvalget i september, sa statsminister Erna Solberg i minnemarkeringen i Regjeringskvartalet, ti år etter terrorangrepet 22. Juli 2011.
– I et demokrati skal vi leve side om side i et uenighetsfellesskap. Det kommer vi blant annet til å merke i ukene fram til stortingsvalget i september, sa statsminister Erna Solberg i minnemarkeringen i Regjeringskvartalet, ti år etter terrorangrepet 22. Juli 2011. Foto: Geir Olsen / NTB

22. juli var et angrep på demokratiet og politisk motivert terror rettet mot Arbeiderpartiet og AUF, sa Erna Solberg på markeringen i regjeringskvartalet.

– I et demokrati skal vi leve side om side i et uenighetsfellesskap. Det kommer vi blant annet til å merke i ukene fram til stortingsvalget i september, sa statsministeren.

– Men å true de som mener noe annet enn deg selv, å jobbe for at de skal holde kjeft og slutte å engasjere seg – det er ikke demokrati.

Vi skal aldri akseptere at noen tyr til vold for å stoppe de som mener noe annet, understreket Solberg.

– Terroren 22. juli var et angrep på demokratiet vårt. Det var en politisk motivert terrorhandling rettet mot Arbeiderpartiet, AUF og deres ideer.

Personvernpolicy