39 nye coronasmittede i Bergen

<p>Det er en økende smittetrend i Bergen. Det siste døgnet har 39 personer testet positivt for coronaviruset. </p>
Det er en økende smittetrend i Bergen. Det siste døgnet har 39 personer testet positivt for coronaviruset.  Foto: Terje Pedersen / NTB

Det har blitt påvist 39 tilfeller av coronaviruset i Bergen det siste døgnet. Det er 27 flere enn samme dag forrige uke.

– I dag er smittetallet høyt, erkjenner smittevernoverlege Egil Bovim i Bergen overfor Bergens Tidende.

Av de 39 smittede tirsdag er tolv i 20-årene, og elleve i 30-årene. 19 av smittetilfellene er blant nærkontakter, mens sju er importsmitte. Seks har ukjent smittevei, og sju tilfeller er enda ikke klarlagt, opplyser Bergen kommune.

Noe av grunnen til smitteøkningen er nærkontakter som ønsker å teste seg ut av karantene på dag sju, opplyser kommuneoverlegen.

– Det er ikke så sjeldent at vi ser folk har positive tester på dag sju, særlig nå hvor vi er så raske med å sette folk i karantene. Vi ønsker å sette folk tidlig i karantene, men da får vi også denne humpen i smittetallene sju dager senere, sier Bovim til BT.

Åtte smittetilfeller er også knyttet til smitteutbrudd ved flere utesteder i Bergen.

I tillegg er Bergen en stor sommerattraksjon for turister, og flere hundre er på besøk i byen i sommerferien.

– Akkurat nå har vi en fiskebåt som ligger her, og som har smittede om bord. Ingen av mannskapene er fra Bergen, men de drar opp smittetallet, sier Bomvin.

Smittetrenden i Bergen, som er Norges nest største by, har vært stigende den siste uken.

Personvernpolicy