Elvestuen mener Telenor kunne vurdert avvikling i Myanmar

Telenor-parasoller på gatene i Myanmars hovedstad Yangon i 2014. Foto: Heiko Junge / NTB
Telenor-parasoller på gatene i Myanmars hovedstad Yangon i 2014. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB

Istedenfor å selge til M1 Group kunne Telenor vurdert å avvikle virksomheten i Myanmar eller fryse investeringen, mener Ola Elvestuen. Telenor er uenig.

Overfor Dagens Næringsliv understreker Elvestuen, som leder Myanmarnettverket på Stortinget, at det ikke er noen enkel løsning for hva den norske telegiganten burde gjøre.

– Det er nok ikke mange som er interessert i en investering i Myanmar. Kanskje det hadde vært mulig å fryse investeringen og komme tilbake når den politiske situasjonen er endret. Eller kanskje de kunne avviklet virksomheten, med de omkostningene det ville hatt, sier Venstre-representanten.

Informasjonssjef Tormod Sandstø i Telenor skriver i en epost til DN at selskapet har vurdert absolutt alle alternativer og kommet fram til at salget er den beste løsningen slik situasjonen er nå.

Tidligere denne måneden ble det kjent at Telenor selger sin virksomhet i Myanmar for 900 millioner kroner til det libanesiske investeringsselskapet M1 Group, som skal ha tilknytning til militærregimet som har styrt landet etter kuppet i februar i år.

Personvernpolicy