Norge stort sett grønt på EUs smittekart

Det europeiske smittevernbyrået ECDCs kart viser hvilke områder i EU og EØS der smitten er lav (grønn) eller høy (rød). Røde områder betyr at reisende fra landet må i karantene ved hjemkomst.
Det europeiske smittevernbyrået ECDCs kart viser hvilke områder i EU og EØS der smitten er lav (grønn) eller høy (rød). Røde områder betyr at reisende fra landet må i karantene ved hjemkomst. Foto: ECDC
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kreta har gått fra oransje til rødt, og store deler av Danmark er nå oransje på EUs smittekart. I Norge er det kun Rogaland som ikke er grønt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved forrige oppdatering 9. juli var Agder, Trøndelag, Troms og Finnmark oransje, mens Rogaland nå er det eneste oransje fylket i Norge på Det europeiske smittevernbyrået ECDCs kart.

I Sverige er Värmland flyttet fra oransje til grønt, ifølge NRK.

I Danmark har Jylland og Sjælland gått fra grønt til oransje, mens hovedstadsområdet nå er rødt.

Kreta gikk fra grønt til oransje i forrige uke, og den greske ferieøya er nå rød på EUs kart.

Hele Spania er nå blitt rødt, og tre regioner er mørkerøde. Det gjelder blant annet Catalonia der Barcelona ligger. Også Portugal er rødt, mens store deler av Hellas og Kroatia er oransje. I Frankrike er tre regioner oransje, deriblant de to sørligste.

Reisende fra oransje og røde land og regioner må i karantene ved innreise til Norge.

ECDCs smittekart danner grunnlaget for beslutningene som gjøres i Norge. Folkehelseinstituttet (FHI) skal fredag oppdatere sitt smittekart. De gjør imidlertid sin egen vurdering av de europeiske smittetallene, og det er dermed ikke gitt at deres kart samsvarer med ECDCs.