Nei til fellingstillatelse på flere bjørner i Troms

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det vil ikke bli gitt tillatelse til å skyte flere bjørner i Troms nå, slår Miljødirektoratet fast. Det får Norges Bondelag til å reagere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste ukene er det felt tre bjørner i Troms. Natt til fredag ble en ung hannbjørn skutt i Salangen. I slutten av juni ble to bjørner skutt i Bardu.

Inntil fire bjørner har de siste ukene tatt livet av flere titall sauer i kommunene Bardu, Salangen og Lavangen i Troms.

Fungerende seksjonsleder i Viltseksjonen i Miljødirektoratet, Susanne Hanssen, bekrefter overfor NRK at de har mottatt en søknad om ny fellingstillatelse i Bardu – og gitt avslag.

– Det er felt tre bjørner i Troms den siste tiden, og det ble påvist sju bjørner i Troms i fjor. Derfor vil terskelen for å iverksette skadefelling høynes, sier hun.

John-Erik Skjellnes Johansen, leder i Norges Bondelag i Nord, sier han mener avslaget viser at bøndene ikke blir tatt på alvor.

– Dette går ut over dyrene og bøndene som står midt i dyretragedier. Det er mye mer bjørn enn det vi har visst om, og det er flere bjørner som herjer i beiteprioriterte områder, sier han.

Det er gitt tillatelse til felling av ytterligere én bjørn, men denne tillatelsen gjelder kun i Finnmark.