Lønnsfrys for Norwegian-ansatte – fagforeninger reagerer på lederbonus

René-Charles Gustavsen og de kabinansatte i Norwegian demonstrerte i høst utenfor Stortinget for en rednings­pakke til selskapet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
René-Charles Gustavsen og de kabinansatte i Norwegian demonstrerte i høst utenfor Stortinget for en rednings­pakke til selskapet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fagforeningene i flyselskapet Norwegian trodde ikke det kunne være sant da de fikk høre om millionbonusene til ledelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vår første reaksjon var at dette ikke kunne være sant, sier René-Charles Gustavsen, leder i Norwegian kabinforening, til Klassekampen.

I forrige uke kom det fram at toppledelsen i Norwegian har fått utbetalt 30,3 millioner kroner i bonus. Dette skjer etter at Norwegian har gått gjennom en turbulent restruktureringsprosess hvor blant annet selskapets piloter og kabinansatte har gått med på en avtale hvor de har lønnsfrys fram til ut 2022.

– Vi har kommet med våre klare forventninger til ledelsen, og så deler de ut bonuser slik. Det er usolidarisk når vi har stått og fremdeles står i de tøffe tidene som vi gjør nå, sier Gustavsen.

Alf Hansen, leder for Norwegian-pilotene i Pilotforbundet, er også frustrert over bonusutbetalingen.

– Den generelle prisveksten i samfunnet ligger på rundt 2 til 3 prosent i året. Hvis dette er tilfellet de neste to årene, så utgjør det en reallønnsnedgang på 5 prosent for oss, sier han.