Åpen for alle - alltid

Matfestival avlyst – frykter lokale smitteutbrudd

Fra Matstreif-festivalen i et tidligere år, før pandemien satte en stopper for det i fjor. Også år må matfesten avlyses.
Fra Matstreif-festivalen i et tidligere år, før pandemien satte en stopper for det i fjor. Også år må matfesten avlyses. Foto: Cornelius Poppe / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

For andre år på rad må den tradisjonelle festivalen Matstreif avlyses i Oslo på grunn av frykt for lokale smitteutbrudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I fjor ble festivalen, som årlig samler tusenvis av mennesker, også avlyst, men erstattet av Mat*Larm, som koblet produsenter og restauranter. Landbruks- og matdepartementet skriver mandag at de ikke utelukker et tilsvarende arrangement.

Matstreif har vært arrangert i Oslo siden 2005. I de siste årene før pandemien ble Matstreif arrangert på Rådhusplassen og inkluderte ut­­stil­lere fra hele landet. Det har vært Norges største nasjonale matfestival med over hundre tusen besøkende hvert år, skriver departementet.

Det var i år planlagt for et tilpasset Matstreif med torgsalg i september, men det utgår også.

– Det er fortsatt stor grad av usikkerhet knyttet til mulige lokale smitteutbrudd. Det har også vist seg vanskelig å finne et egnet sted å gjennomføre arrangementet på, går det fram av meldingen fra departementet.