Regjeringen kjøper inn millioner av vaksinedoser til de neste årene

Regjeringen kjøper inn minst 10 millioner doser med Pfizer-vaksine for de to neste årene. Foto: Heiko Junge / NTB
Regjeringen kjøper inn minst 10 millioner doser med Pfizer-vaksine for de to neste årene. Foto: Heiko Junge / NTB Foto: NTB

Regjeringen har satt av 3,5 milliarder kroner til å kjøpe inn minst 10 millioner doser med coronavaksine som skal brukes i 2022 og 2023.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vaksinene er blant annet tenkt brukt som såkalte boosterdoser, slik at effekten av vaksineringen skal vare lenger hos folk som er blitt fullvaksinert tidligere.

– Vil bedre Norges vaksineberedskap betraktelig

– De fremtidige vaksineavtalene er nødvendige for å sikre tilgang på vaksiner mot nye virusvarianter eller til boosterdoser, dersom det skulle være nødvendig. Dette vil bedre Norges vaksineberedskap betraktelig, sier statsminister Erna Solberg (H) i en pressemelding.

I første omgang vil regjeringen inngå en avtale om kjøp av drøyt 10 millioner Pfizer-doser til Norge for årene 2022 og 2023, men det planlegges også for mulige innkjøp av vaksiner fra Moderna, Valneva og Sanofi-GSK.

Avtale med Sverige og Pfizer-Biontech

Vaksinedosene kjøpes inn gjennom samarbeidet med EU, slik Norge også har gjort med vaksinene som allerede er kjøpt inn.

EU har nylig signert en avtale med Pfizer-Biontech om 450 millioner doser i 2022 og 450 millioner doser i 2023. Norges andel av denne avtalen er i overkant av 5 millioner doser per år, opplyser regjeringen.

Formelt inngår Norge en avtale om dette med Sverige og Pfizer-Biontech, og etter planen vil dette skje i juli.