Millioner i valgkampbidrag til Høyre

Høyres generalsekretær Tom Erlend Skaug sier det ikke er noen politiske bindinger knyttet til gavene, men at de kommer fordi giverne fortsatt vil ha Erna Solberg som statsminister. Foto: Jil Yngland / NTB
Høyres generalsekretær Tom Erlend Skaug sier det ikke er noen politiske bindinger knyttet til gavene, men at de kommer fordi giverne fortsatt vil ha Erna Solberg som statsminister. Foto: Jil Yngland / NTB Foto: NTB

Høyre har fått inn 12,6 millioner kroner i gaver til partiet sentralt og til fylkeslag i forbindelse med høstens stortingsvalg.

Partiet har så langt fått inn 26 pengegaver på 100.000 kroner eller mer, og de fleste giverne har adresse i Oslo, skriver Klassekampen.

Det betyr nærmere 12,6 millioner til valgkampen, mens Arbeiderpartiet til sammenligning har registrert 26,4 millioner kroner i gaver så langt.

Fire gaver på til sammen 900.000 kroner fra medeierne i eiendomskonsernet Aspelin Ramm Gruppen er blant de siste Høyre har registrert.

Selskapet står bak flere store eiendomsprosjekter i hovedstaden, blant annet på Tjuvholmen. I tillegg eier konsernet selskapet Motek AS, som leverer varer og tjenester til byggenæringen.

Høyres valgkampbudsjett brukes blant annet til annonser, produksjon av valgkampmateriell og til å sende politikere rundt i landet, opplyser generalsekretær Tom Erlend Skaug, som ikke vil si hva som er innsamlingsmålet.

– Vi pleier ikke å oppgi hva som er målet for budsjettet vårt. Vi legger fortløpende ut bidrag vi får inn, og som vi pleier å si: Vi er glade for alle bidrag vi får inn, sier han til avisen.

For fire år siden fikk Høyre inn 15,2 millioner til valgkampen.

Personvernpolicy