Nå er Oslos befolkning like mye utendørs som før pandemien

Folk i kø for å komme med båtene som går mellom Aker Brygge og øyene i Oslofjorden. De siste ukene har aktiviteten i Oslo vært like høy som før pandemien, og enkelte steder, blant dem øyene i Oslofjorden, har den vært langt høyere. Foto: Paul Kleiven / NTB
Folk i kø for å komme med båtene som går mellom Aker Brygge og øyene i Oslofjorden. De siste ukene har aktiviteten i Oslo vært like høy som før pandemien, og enkelte steder, blant dem øyene i Oslofjorden, har den vært langt høyere. Foto: Paul Kleiven / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter et langt år med innesitting og lite aktivitet, er Oslo-folk nå tilnærmet like aktive som før pandemien, skriver Aftenposten. Hverdager er fortsatt rolige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hver fredag kommer Beredskapsetaten med en ny mobilitetsrapport, som sammenfatter Oslo-folks bevegelser, basert på mobildata, skriver avisa.

Ifølge etatens tall var det forrige helg like mye aktivitet i sentrumsområdet som i en tilsvarende helg i 2019. I tallene for hele uke 23 har aktiviteten i sentrumsområdet økt med 120 prosent sammenlignet med uka før butikkene åpnet igjen i vår, mellom 29. april og 5. mai.

Særlig i områdene rundt Youngstorget og Karl Johan var økningen stor, nesten 300 prosent på en måned.

I ukedagene er det imidlertid fortsatt relativt rolig, går det fram av rapporten. Ifølge Osman Ibrahim, som er avdelingssjef for strategi og utvikling i Beredskapsetaten, kan det skyldes at mange fortsatt er på hjemmekontor.

Særlig på Bygdøy, Sørenga og øyene i Oslofjorden var aktiviteten mye større de to første ukene etter gjenåpningen enn de var i 2019. På Beredskapsetatens kartoversikt, der områder med høy aktivitet er markert i rødt, er alle stedene ildrøde.