Nå er Oslos befolkning like mye utendørs som før pandemien

Folk i kø for å komme med båtene som går mellom Aker Brygge og øyene i Oslofjorden. De siste ukene har aktiviteten i Oslo vært like høy som før pandemien, og enkelte steder, blant dem øyene i Oslofjorden, har den vært langt høyere. Foto: Paul Kleiven / NTB
Folk i kø for å komme med båtene som går mellom Aker Brygge og øyene i Oslofjorden. De siste ukene har aktiviteten i Oslo vært like høy som før pandemien, og enkelte steder, blant dem øyene i Oslofjorden, har den vært langt høyere. Foto: Paul Kleiven / NTB Foto: NTB

Etter et langt år med innesitting og lite aktivitet, er Oslo-folk nå tilnærmet like aktive som før pandemien, skriver Aftenposten. Hverdager er fortsatt rolige.

Hver fredag kommer Beredskapsetaten med en ny mobilitetsrapport, som sammenfatter Oslo-folks bevegelser, basert på mobildata, skriver avisa.

Ifølge etatens tall var det forrige helg like mye aktivitet i sentrumsområdet som i en tilsvarende helg i 2019. I tallene for hele uke 23 har aktiviteten i sentrumsområdet økt med 120 prosent sammenlignet med uka før butikkene åpnet igjen i vår, mellom 29. april og 5. mai.

Særlig i områdene rundt Youngstorget og Karl Johan var økningen stor, nesten 300 prosent på en måned.

I ukedagene er det imidlertid fortsatt relativt rolig, går det fram av rapporten. Ifølge Osman Ibrahim, som er avdelingssjef for strategi og utvikling i Beredskapsetaten, kan det skyldes at mange fortsatt er på hjemmekontor.

Særlig på Bygdøy, Sørenga og øyene i Oslofjorden var aktiviteten mye større de to første ukene etter gjenåpningen enn de var i 2019. På Beredskapsetatens kartoversikt, der områder med høy aktivitet er markert i rødt, er alle stedene ildrøde.

Personvernpolicy