E24: 5.000 selskaper som fikk coronastøtte, kunne klart seg fint uten

Næringsminister Iselin Nybø (V) sier ordningen med kontantstøtte til næringslivet i coronakrisen ikke har vært perfekt. Foto: Berit Roald / NTB
Næringsminister Iselin Nybø (V) sier ordningen med kontantstøtte til næringslivet i coronakrisen ikke har vært perfekt. Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

5.016 selskaper som fikk coronastøtte i fjor, hadde et årsresultat som var større enn støtten de fikk. 495 millioner kroner kunne ha blitt tilbakebetalt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

E24 har gjennomgått regnskapene til 7.717 selskaper som fikk coronastøtte fra staten i fjor. Gjennomgangen viser at 495 millioner kroner kunne ha blitt tilbakebetalt uten at selskapene ville ha gått i minus. Få har betalt tilbake støtte.

– De som skal føle seg snurt når de leser gjennom disse tallene, er alle utenom de rike, sier investeringsdirektør Robert Næss i Nordea til E24.

– Tallene viser at det er veldig stort behov for å diskutere måten denne tildelingen ble gitt på. Jeg synes det er en interessant oversikt, som vil få åpenbare politiske etterspill, sier økonomiprofessor Kalle Moene ved Universitetet i Oslo.

Næringsminister Iselin Nybø (V) sier at ordningen på ingen måte har vært perfekt, men at den måtte være bred for å treffe hele næringslivet.

18.600 bedrifter som fikk støtte, har ennå ikke levert regnskap. De fikk 90,5 prosent av den totale kontantstøtten i 2020 og inkluderer selskaper i hardt rammede bransjer som restaurant, uteliv og hotellbransjen.