Stor økning i bestillinger av utenlandsreiser

Flere av reisene som når blir bestilt av nordmenn har ikke avgang før til høsten. Samtidig er Hellas og Kreta den store vinneren for sommerens ferieturer.
Flere av reisene som når blir bestilt av nordmenn har ikke avgang før til høsten. Samtidig er Hellas og Kreta den store vinneren for sommerens ferieturer. Foto: Halvard Alvik / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere reiselivsaktører har siden endringer i reiserådene kom fredag, merket pågang fra reiselystne nordmenn. Hellas ser ut til å være sommerens store vinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag varslet regjeringen endringer i reiserådene til utlandet fra 5. juni. Gjennom store deler av pandemien har UD anbefalt nordmenn om å ikke reise til utlandet dersom det ikke er strengt nødvendig.

Samtidig som reiserådene nå er endret, må man fortsatt muligens i karantene dersom man kommer fra et land med høy smitte. Det ser derimot ikke til å stanse reiselystene nordmenn.

Det har turoperatører som Ving, Apollo og Tui fått merke.

– Da pressekonferansen startet merket vi en tredobling på nettsidene våres og en økning i salget på 106 prosent, sammenlignet med dagen før, sier kommunikasjonssjef Nora Aspengren i Tui til NRK.

Majoriteten av dem som nå bestiller reiser, skal ikke ut å reise før til høsten og vinteren. Men bestillingene for ferieturer for juli og august har begynt å ta seg opp.

– Hellas er den store vinneren med Kreta, Rhodos og Samos i sommer. Til vinteren er det Kanariøyene som gjelder, seier hun.