Travel natt for politiet flere steder – russeslagsmål i Asker

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politidistrikt rundt om i hele landet melder om en travel natt der de ikke har hatt kapasitet til å følge opp alle meldingene de har fått inn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til en alvorlig voldshendelse i Oslo måtte politiet rykke ut etter en melding om at 100–150 russ i flere russebusser var samlet ved McDonalds ved E18 i Asker da det brøt ut flere slåsskamper ved 5-tida.

– Vi dro dit med en patrulje for å roe gemyttene. Da vi kom fram, var det flere russ som sloss, og de avsluttet ikke selv om politiet var der. Så vi måtte sende en bil til, da de kom fram var det fortsatt slåssing, så det endte med at vi måtte sende enda flere patruljer. Da fikk vi etter hvert kontroll på situasjonen, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til NRK.

Han sier noen er lettere skadd, og at ingen anmeldte noe. Samtlige ble bortvist fra stedet.

60 støymeldinger

Andre steder har det vært mindre alvorlige hendelser, men likevel mye å gjøre.

– Det har vært en travel natt for mannskapene inne og ute. 60 loggførte oppdrag der stikkord er alkohol, fest og høy musikk. Der vi har vært, har det løst seg med pålegg, men det er mange meldinger vi dessverre ikke rakk over. Folk har oppført seg, så ingen er i arresten, tvitrer politiet i Troms mandag morgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også i nabofylket i sør har det vært mye å gjøre for politiet.

– Nærmere 50 ordensforstyrrelser fordelt på hele distriktet. Respondert på mange forstyrrelser av nattero, hvor vi har fått inn flere uavhengige klager. Pålegg om ro har stort sett blitt etterkommet. Få slagsmål, og få straffesaker, skriver politiet.

Ikke kapasitet

I Møre og Romsdal melder de også om en travel – men heldigvis ikke alvorlig – natt. De har hatt 30 oppdrag som har dreid seg om støy og høy musikk, samt noen innbringelser i drukkenskapsarrest.

Agder politidistrikt melder også at de ikke har hatt kapasitet til å følge opp alle meldinger.

– I løpet av natta har det vært 14 meldinger om musikkstøy, forstyrrelse av natteroen og ordensforstyrrelser fordelt over hele politidistriktet. Politiet har dessverre ikke hatt kapasitet til å følge opp alle disse.