Rederiforbundet: Unødvendig komplisert regelverk

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lettelsene i reglene for innreise, karantene og karantenehotell var overmodne, mener Rederiforbundet. De sier reglene fortsatt er unødvendig kompliserte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forbundet har lenge vært kritisk til karantenehotellordningen. Selv om regjeringen nå åpner for å lempe på den for dem som har oppholdt seg i EØS/Schengen siste ti døgn før ankomst til Norge, må øvrige innreisende fortsatt tilbringe 3–4 av 7–8 karantenedager på hotell.

Flere norske sjøfolk som tjenestegjør internasjonalt, tilbringer gjerne 70–80 prosent av sin totale tid borte fra familien som følge av ulike lands karanteneordninger, ifølge Rederiforbundet.

Nå er det innført en ordning hvor arbeidsgiver kan søke Arbeidstilsynet om godkjenning av arbeidstakers bolig som alternativt oppholdssted. Forutsetningen er ifølge Arbeidstilsynet at ingen andre oppholder seg i boligen, hvilket Rederiforbundet mener gjør at ordningen fremstår lite praktisk.

– Vi skjønner ikke hvorfor myndighetene ikke kan vise egne borgere større tillit, sier Rederiforbundets administrerende direktør Harald Solberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Sjøfolk utfører et samfunnskritisk oppdrag og har stått på gjennom hele pandemien. Reglene om karantenehotell rammer dem uforholdsmessig hardt ettersom de allerede tilbringer halve tiden borte fra familien. Når vi har påpekt at Norge også med dette bryter internasjonale anbefalinger, kan vi ikke forstå hvorfor man går veien om en upraktisk og byråkratisk løsning, sier han.