Pilot mistet livet i helikopterulykke i Telemark

Et helikopter styrtet sent torsdag kveld i bakken rett ved E18 i Porsgrunn. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
Et helikopter styrtet sent torsdag kveld i bakken rett ved E18 i Porsgrunn. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Foto: NTB

Piloten omkom da et helikopter fløy inn i en høyspentlinje og styrtet ved Lannerheia på E18 i Porsgrunn i Telemark sent torsdag kveld. Det bekrefter politiet.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 22.56. Halvannen time senere bekrefter politiet at én person omkom i ulykken. Piloten var alene i helikopteret som ble liggende i veikanten etter at det falt i bakken.

Helikopteret gikk i bakken rundt to kilometer nord for Telemarksporten.

– Piloten var en mann, og hans nærmeste pårørende er varslet. Vi er helt sikre på at han var alene på denne flyturen, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Høyspentledningen ved ulykkessteder der helikopteret styrtet ved Lannerheia i Porsgrunn i Telemark. Det var kraftig regnvær da ulykken skjedde. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
Høyspentledningen ved ulykkessteder der helikopteret styrtet ved Lannerheia i Porsgrunn i Telemark. Det var kraftig regnvær da ulykken skjedde. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Han sier helikopteret er sivilt, og at flyturen ikke var jobbrelatert. Politiet har ikke fått informasjon om helikoptertypen.

– Det som er klart, er at helikopteret fløy inn i høyspentlinjen, sier han.

Et vitne forteller om elendig vær med kraftig regn, lyn og torden da ulykken skjedde.

– Helikopteret skiftet retning flere ganger før det endte i et voldsomt lysglimt, forteller et øyenvitne til NRK.

Havarikommisjonen på plass

Statens havarikommisjon for transport rykket til stedet og startet undersøkelser rundt ulykken allerede natt til fredag. Ved 6.15-tiden fredag morgen sa avdelingsdirektør Kåre Halvorsen at to medlemmer av kommisjonen fremdeles var på ulykkesstedet, og at vraket vil bli fraktet vekk.

– Vi har sikret ulykkesplassen og tar med helikopteret til Kjeller hvor vi skal ta en nøye gjennomgang av vraket. Videre vil vi gjennomføre samtaler med dem som kan ha informasjon av betydning, sier Halvorsen til NTB.

Han sier Havarikommisjonen vil få kartlagt alle forhold rundt ulykken, også været som skal ha vært veldig dårlig med kraftig regn og lyn.

– Vi vil ikke spekulere om hva som har skjedd. Nå starter vi undersøkelsen, så kommer vi til å gi informasjon etter hvert, sier Halvorsen.

(Saken fortsetter under bildet)

Fredag morgen jobbet Havarikommisjonen på stedet der helikopteret gikk i bakken like ved E18 ved Lannerheia i Porsgrunn. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
Fredag morgen jobbet Havarikommisjonen på stedet der helikopteret gikk i bakken like ved E18 ved Lannerheia i Porsgrunn. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

E18 gjenåpnet

Etter styrten ble en høyspentledning liggende over både E18 og fylkesvei 3260 og det ble langt køer i begge retninger ved ulykkesstedet. Bilister ble bedt om å kjøre om via fylkesvei 32, Skien, Siljan og Larvik.

Sørøst politidistrikt opplyste natt til fredag at de tok sikte på å fjerne vraket fra veikanten ved 6-tiden om morgenen, men like før klokka 7 opplyser politidistriktet til NTB at det fremdeles ligger på ulykkesstedet. Trafikken forbi stedet er regulert til 30 kilometer i timen

Personvernpolicy