NHO mener coronapandemien har gitt varige økonomiske sår

Selv om norsk økonomi er på vei oppover, mener NHO at coronapandemien har gitt varige økonomiske sår. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Selv om norsk økonomi er på vei oppover, mener NHO at coronapandemien har gitt varige økonomiske sår. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om NHO-rapporten som ble lagt fram tirsdag, slår fast at norsk næringsliv er optimistiske og venter økt aktivitet framover, har pandemien gitt varige sår.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

NHOs sjeføkonom Øystein Dørum sier til Børsen/Dagbladet at norsk økonomi kommer til å ha gjenvunnet balansen i 2023, og at den vil vokse videre i takt med sitt potensial.

– Da er det ikke gitt at vi kommer til å ta igjen gapet fra trenden før krisen, noe som altså gir et permanent tap i norsk økonomi, sier Dørum.

Statistisk sentralbyrå har anslått det varige økonomiske tapet for årene 2020–2023 til formidable 330 milliarder kroner.

– Deler av dette tapet har vi jo reelt tatt fra oljefondet. Sånn sett innebærer dette reduserte muligheter for oss som fellesskap i årene som kommer, mener Dørum.