Venstre åpner for å erstatte Rødt som byrådets samarbeidsparti

Hallstein Bjercke (tv), Venstres gruppeleder i Oslo bystyre, åpner for å overta for Rødt som byrådets samarbeidsparti. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Hallstein Bjercke (tv), Venstres gruppeleder i Oslo bystyre, åpner for å overta for Rødt som byrådets samarbeidsparti. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre holder døren åpen for å samarbeide med det rødgrønne byrådet dersom stemningen surner med Rødt etter mistillitsforslaget mot Lan Marie Berg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sier Venstres gruppeleder i Oslo bystyre, Hallstein Bjercke, til Klassekampen.

– Det har ikke vært en del av vår vurdering i denne saken. Vi har sett på hvordan byråden har håndtert saken. Men Venstre er et konstruktivt opposisjonsparti, og har vi har flere ganger dannet flertall med byrådet i denne perioden. Blant annet den største saken i hele perioden, Filipstad-planen. Vi er åpne for å samarbeide med begge sider i politikken i Oslo, så lenge vi får gode grønne løsninger, sier han.

I likhet med Rødt har Venstre varslet støtte til et mistillitsforslag til Lan Marie Berg (MDG) som følge av håndteringen av budsjettsprekken i forbindelse med ny reservevannløsning for Oslo.

Gruppeleder Eivor Evenrud i Rødt sier det er opp til byrådsleder Raymond Johansen (Ap) å vurdere hvordan saken påvirker samarbeidsklimaet.

– Vi har ikke en samarbeidsavtale lenger. Og jeg tror verken vi eller de rødgrønne partiene ønsker å samarbeide med høyresiden. Men dette må Raymond Johansen svare på, sier Evenrud.

Hun legger imidlertid til at Rødt fortsatt ønsker å være byrådets foretrukne budsjettpartner.