Lastebileierne krever ekstra tiltak for å korte ned grensekøene

Lange køer over Svinesund har vært et vant syn siden grensa åpnet for fullvaksinerte. Foto: Torstein Bøe / NTB
Lange køer over Svinesund har vært et vant syn siden grensa åpnet for fullvaksinerte. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: Torstein Bøe / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag var det opptil fem timer lange køer for lastebiler og vogntog på Svinesund. Nå vil Norges Lastebileier-Forbund ha bort personbilene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mye godstrafikk, en voksende kø av personbiler, og full parkeringsplass på tollstasjonen forårsaket problemene, skriver Aftenposten.

– Vi har fryktet dette siden åpningen ble varslet. Vi har vært i kontakt med både departementet og Statens vegvesen for å få satt inn tiltak for å forhindre dette, skriver administrerende direktør Geir A. Mo i Norges Lastebileier-Forbund.

Han forklarer at køene skaper problemer fordi lastebilene blir forsinket, sjåførene går tomme for kjøretid, og stramme marginer gjør at forsinkelser får negative konsekvenser lenger ut i kjeden.

Nå vurderer flere medlemsbedrifter å plassere lastebilsjåfører på grensa.

For å løse problemet foreslår Mo at man flytter persontransporten over på den gamle Svinesundbroen. I dag kan den kun trafikkeres av grensependlere, ettersom det ikke er kontroll- og teststasjon der. Mo foreslår også en tydelig inndeling av filene over den nye broen, slik at noen er reservert for person- og noen for godstrafikk.