Oslo Ap: Ikke grunnlag for mistillit mot Lan Marie Berg

Frode Jacobsen, leder for Oslo Ap, mener det ikke er grunnlag for mistillit mot miljøbyråd Lan Marie Berg.
Frode Jacobsen, leder for Oslo Ap, mener det ikke er grunnlag for mistillit mot miljøbyråd Lan Marie Berg. Foto: Terje Pedersen / NTB

– Vi er uenig i de vurderinger som er gjort, sier lederen i Oslo Arbeiderparti, Frode Jacobsen, om at Rødt støtter mistillitsforslaget mot MDGs Lan Marie Berg.

– Vi har hørt hva Rødt har sagt og sett deres konklusjon. Vi er uenig i de vurderinger som er gjort og mener det ikke er grunnlag for mistillit, skriver leder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti i en SMS til NTB.

Han forteller at partiet vil diskutere nærmere hva dette betyr fram til bystyrets møte onsdag.

Tirsdag varslet Rødt at partiet støtter mistillitsforslaget mot Oslos miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG). Mistillitsforslaget har dermed flertall i bystyret.

Det er foreløpig uklart hvordan byrådsleder Raymond Johansen (Ap) vil håndtere mistilliten mot sin egen byråd.

Berg kan velge å trekke seg, men byrådslederen kan også stille et såkalt kabinettsspørsmål, som betyr at hele byrådet går av sammen med Berg.

Det finnes også en mulighet for at MDG velger å tre ut av byrådssamarbeidet.

Bakgrunnen for saken er Oslos nye reservevannløsning. Den anslås å koste 17,7 milliarder kroner, noe som er 5,2 milliarder mer enn tidligere anslått. Opposisjonen i Oslo har omtalt dette som den største budsjettsprekken i noen norsk kommune noensinne.

Personvernpolicy