Trondheim: Ber folk teste seg for corona etter store parkfester

Det var flere parkfester i Trondheim i helgen, og mandag ba kommuneoverlegen folk om å teste seg. Foto: Ole Martin Wold / NTB
Det var flere parkfester i Trondheim i helgen, og mandag ba kommuneoverlegen folk om å teste seg. Foto: Ole Martin Wold / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet stanset flere parkfester på grunn av støy og mangel på smittevern i Trondheim i helgen. Nå ber Smittevernkontoret folk teste seg for corona.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag morgen oppfordret Smittevernkontoret i trønderhovedstaden personer som i helgen oppholdt seg i byens parker, om å teste seg for corona, melder NRK.

Finværet kombinert med coronalettelser i Trondheim førte til at flere har festet i byens parker i helgen. For noen uker siden ble Trondheim tvunget til å stenge ned på grunn av den raske spredningen av deltavarianten, som opprinnelig kommer fra India.

Trondheims kommuneoverlege Tove Røsstad har bekreftet overfor NRK at det så langt har blitt påvist smitte i tre parker i byen etter helgens festing: Marinen, Festningsparken og Ladeparken.

Flere gjenger har vært på parkfester flere kvelder på rad og minglet med ulike grupper. Dermed sliter noen med å oppgi sine nærkontakter i ettertid fordi de ikke er helt sikre på hvem de har vært sammen med, opplyser kommuneoverlegen.

Kommunen har ennå ikke oversikt over hvor mange smittede som har vært innom parkene.

Torsdag åpnet formannskapet i Trondheim treningssentre og svømmehaller, og det ble lov med skjenking fram til klokken 22.