Regjeringen og FHI redegjør for bruk av coronasertifikatet i Norge

<p>Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) presenterte nye retningslinjer for bruk av coronasertifikat mandag. </p>
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) presenterte nye retningslinjer for bruk av coronasertifikat mandag.  Foto: NTB

Hvordan anvender vi coronasertifikatet innenlands? Det skal helseminister Bent Høie, helsedirektør Bjørn Guldvog og assisterende direktør i Folkehelseinstituttet Gun Peggy Knudsen svare på nå.

Regjeringen ved Helse- og omsorgsdepartementet holder mandag fra klokken 15 pressekonferanse om bruk av coronasertifikatet i Norge.

Tilstede i Marmorhallen er helse- og omsorgsminister Bent Høie, helsedirektør Bjørn Guldvog og assisterende direktør i Folkehelseinstituttet Gun Peggy Strømstad Knudsen.

Åpning 1000 personer inne og 2.000 ute

På pressekonferansen presenterte regjeringen hvordan coronasertifikatet skal brukes innenlands.

Coronasertifikatet ble presentert forrige uke. Det viser vaksineringstatus, om du er frisk fra smitte eller testresultater.

Mandag kom retningslinjer for hvordan coronasertifikatet skal brukes innenlands i Norge. Det var ventet at det skulle åpnes for større arrangementer.

FHI lanserte app

Mandag lanserte Folkehelseinstituttet app som kontrollerer at coronasertifikater er gyldige. Applikasjonen er ment for bruk i Norge, skriver NRK.

Appen, som har fått navnet «Kontroll av koronasertifikat», er den offisielle norske applikasjonen for verifikasjon av sertifikatet.

Ifølge beskrivelsen inneholder appen en funksjonalitet for å kontrollere at et coronasertifikat er gyldig ved å skanne QR-koden i sertifikatet.

Personvernpolicy