Millionkutt i tilskuddsordning for sesongarbeidere

Jordbærplukkere i Asker. Nå reduseres en ny tilskuddsordning for opplæring av sesongarbeidere i landbruket med 15 millioner kroner. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB
Jordbærplukkere i Asker. Nå reduseres en ny tilskuddsordning for opplæring av sesongarbeidere i landbruket med 15 millioner kroner. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kort tid etter at det ble mulig å søke om penger i en ny tilskuddsordning for opplæring av sesongarbeidere i landbruket, slankes ordningen med 40 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I revidert nasjonalbudsjett foreslo regjeringen å bevilge 40 millioner kroner til ordningen. Regjeringspartiene og Frp har imidlertid kuttet beløpet med 15 millioner kroner fordi interessen for ordningen har vært lav, melder NRK.

– Det må jeg si er veldig skuffende og uheldig, at man bare noen få dager at ordningen ble lansert, velger å redusere den med 15 millioner. Det synes jeg er veldig skuffende og på grensen til å ikke være seriøst, sier leder Bjørn Gimming i Norges Bondelag.

KrFs Tore Storehaug mener 25 millioner kroner er nok og sier regjeringen har hatt en god dialog med grøntnæringen om ordningen.