Tina Bru svarer på kritikken: – Smått absurd

– Vi skal elektrifisere industri, men bare hvis den er på land, tydeligvis. For det er det ingen som er imot. Men man er imot er å elektrifisere vår viktigste og største industri, som tilfeldigvis er på havet. Jeg syns det blir en litt rar debatt, sier Olje- og energiminister Tina Bru. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
– Vi skal elektrifisere industri, men bare hvis den er på land, tydeligvis. For det er det ingen som er imot. Men man er imot er å elektrifisere vår viktigste og største industri, som tilfeldigvis er på havet. Jeg syns det blir en litt rar debatt, sier Olje- og energiminister Tina Bru. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Olje- og energiminister Tina Bru (H) slår hardt tilbake mot elektrifiseringskritikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Planene om økt elektrifisering på norsk sokkel får nå kritikk fra både miljøbevegelse og Fremskrittspartiet.

– Jeg syns det er smått absurd, sier olje- og energiministeren til NTB.

Hun påpeker at ingen klager når det er snakk om elektrifisering andre steder enn på sokkelen.

– Vi skal elektrifisere industri, men bare hvis den er på land, tydeligvis. For det er det ingen som er imot. Men man er imot er å elektrifisere vår viktigste og største industri, som tilfeldigvis er på havet. Jeg syns det blir en litt rar debatt, sier hun.

Statsminister Erna Solberg (H) reagerer spesielt på kritikken fra miljøbevegelsen.

– Da er det ikke CO2-utslippene som er viktigst, det er kampen mot olje- og gassnæringen, sier Solberg.

– Jeg syns det er kjemperart, sier hun.

Blant dem som kritiserer regjeringens planer, er Frps energipolitiske talsperson Terje Halleland. Han tror konsekvensen vil bli økte strømpriser.

– Regjeringens planer om å elektrifisere sokkelen med strøm fra land er et av de aller dyreste og minst treffsikre klimatiltakene det er mulig å gjennomføre, sier han.