Under 50 coronasmittede pasienter innlagt på sykehus

Dette bildet fra 27. november er fra Rikshospitalets intesnisvavdeling.Søstrene Inika og June Flaa behandler en av de fire pasientene som var innlagt med Covid-19.
Dette bildet fra 27. november er fra Rikshospitalets intesnisvavdeling.Søstrene Inika og June Flaa behandler en av de fire pasientene som var innlagt med Covid-19. Foto: Jil Yngland / NTB

Laveste antall innlagte i Norge på sju og en halv måned.

For første gang siden 28. oktober i fjor er antall innlagte koronapasienter under 50. Fredag er 47 coronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge.

47 innlagte coronapasienter er åtte færre enn torsdagens tall, viser tall fra Helsedirektoratet. Elleve av pasientene får respiratorbehandling, og 16 ligger på intensivavdeling.

Det er to færre på respirator og to færre på intensivavdeling enn dagen før.

Flest i Helse sør-øst

32 av coronapasientene er innlagt på sykehus i regionen Helse sør-øst, åtte er innlagt i Helse nord, og sju er innlagt i Helse Midt-Norge.

Tolv av pasientene på intensivavdeling er innlagt hos Helse sør-øst, to er innlagt hos Helse Midt-Norge, og to er innlagt hos Helse nord.

Lavere ukesnitt

Det siste døgnet er det registrert 210 coronasmittede i Norge, 53 av disse er registrert i Oslo.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 208 coronasmittede per dag i Norge. For hovedstaden er snittet 68.

Siden februar i fjor har 127.676 personer fått påvist coronasmitte her i landet, viser fredagens foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Personvernpolicy