Dette skjer i dag

Foto: Patrick Semansky / AP / NTB
Foto: Patrick Semansky / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene fredag 11. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

G7-toppmøte i Storbritannia

Lederne for G7-landene møtes til et tre dager langt toppmøte i Storbritannia. Joe Biden er på sin første utenlandstur som USAs president og deltar på møtet.

Koronasertifikat til innenlands bruk skal være klart

På regjeringens pressekonferanse onsdag 2. juni sa helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) at koronasertifikatet til innenlands bruk skal være klart fredag 11. juni, altså i dag.

WHO møter pressen

Verdens helseorganisasjon (WHO) holder digital pressekonferanse om covid-19. WHO har allerede advart om at koronavaksineringen i Europa langt fra er tilstrekkelig til å kunne forhindre nye smittebølger.

Stortingsmelding om energi

Statsminister Erna Solberg (H) og olje- og energiminister Tina Bru (H) legger klokka 11.45 fram stortingsmeldingen om langsiktig verdiskaping fra norske energiressurser.

Nasjonalmuseet offentliggjør åpningsdatoen

Åpningen av Nasjonalmuseet har blitt utsatt to ganger. I dag blir åpningsdatoen i 2022 offentliggjort i en digital omvisning som starter kl. 12.30.

Fotball-EM starter

Gruppespillet i EM-sluttspillet i fotball for menn starter – ett år forsinket – med åpningskampen mellom Tyrkia og Italia i Roma. Kampene i årets EM spilles i tolv land. Årsaken er at man feirer at det i 2020 var 60 år siden det første EM i fotball.