Norge med viktig rolle før miljøtoppmøte

Norges klima- og miljøvernminister, Sveinung Rotevatn (V), har fått en pådriverrolle sammen med Singapores miljøminister i forkant av klimatoppmøtet i Glasgow til høsten. Foto: Torstein Bøe / NTB
Norges klima- og miljøvernminister, Sveinung Rotevatn (V), har fått en pådriverrolle sammen med Singapores miljøminister i forkant av klimatoppmøtet i Glasgow til høsten. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB

Norge og Singapore er bedt om å lede ministerkonsultasjonene i forkant av klimatoppmøtet i Glasgow til høsten.

Sammen med Singapores miljøminister Grace Fu er Norges klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) bedt om å få framdrift i forhandlingene om regler for samarbeid under Parisavtalen før toppmøtet til høsten.

Det er den britiske statsråden Alok Sharma som i egenskap av president for toppmøtet, har bedt Norge og Singapore om å bidra.

– Formålet med samtalene vi skal lede, er å få framdrift på tema det har vært vanskelig å komme til enighet om de siste årene under klimaforhandlingene i FN. Forhandlingene om regler for kjøp og salg av utslippsreduksjoner er nå inne i sitt sjette år. Det er helt sentralt å få en enighet på dette temaet i Glasgow, sier Rotevatn.

Konsultasjonene på ministernivå vil foregå i juli og skal sikre en bred og inkluderende medvirkning på tvers av tidssoner, opplyser Klima- og miljødepartementet.

Personvernpolicy