Dette skjer i dag

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, torsdag 10. juni.

Delvis solformørkelse synlig i Norge

Mellom 12 og 14 i dag er det mulig å se den delvise solformørkelsen. Den er på sitt maksimale ved 13-tiden og kan best oppleves lengst i nord. Hvis man ser den fra Tromsø forsvinner 51 prosent av sola, mens man i Trondheim og Oslo kan se en formørkelse på henholdsvis 39 og 31 prosent.

Kongeparet orienteres om håndteringen av pandemien

Statsforvalterne og Sysselmannen gir kong Harald og dronning Sonja en orientering om håndteringen av pandemien i fylkene og på Svalbard. Møtet holdes digitalt.

Dødsårsaksregisterets tall presenteres

Folkehelseinstituttet (FHI) legger fram 2020-tallene fra Dødsårsaksregisteret. Blant annet kommer en egen artikkel om koronarelaterte dødsfall. I tillegg kommer det informasjon om selvmordstall og narkotikautløste dødsfall.

Event om High Seas Treaty på Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter og High Seas Alliance inviterer ungdom og eksperter til samtale om FN-traktaten for internasjonale havområder. Vidar Helgesen, direktør for Nobelstiftelsen, deltar.

Biden møter Johnson

I dag møtes USAs president Joe Biden og Storbritannias statsminister Boris Johnson. Møtet finner sted i Carbis Bay i Cornwall, som også er vertskap for G7-møtet som starter i morgen.

Landskamp mot Sverige

Norges fotballkvinner møter Sverige i en privatlandskamp. Den spilles i Kalmar, og avspark er klokka 18.30. Forrige gang lagene møttes, i oktober 2018, vant Sverige 2-1.

Ingebrigtsen-brødre i Diamond League

Det tredje av fjorten Diamond League-stevner holdes i Firenze. På programmet står blant annet 5000 meter for menn, og både Jacob og Henrik Ingebrigtsen er på startstreken.

Personvernpolicy