Turister kan reise fritt inn til Norge når EUs coronapass er klart

Når EUs coronasertifikat er på plass, vil europeiske turister slippe karantene i Norge, sier helseminister Bent Høie (H). Foto: Gorm Kallestad / NTB
Når EUs coronasertifikat er på plass, vil europeiske turister slippe karantene i Norge, sier helseminister Bent Høie (H). Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

EU-turister slipper karantene ved innreise til Norge når det europeiske coronasertifikatet er på plass, opplyser helseminister Bent Høie (H).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Norges utgangspunkt har hele tiden vært at vi ønsker å være en del av en felleseuropeisk løsning, sa Høie på regjeringens pressekonferanse om coronasituasjonen onsdag.

Samme dag ble det kjent at EU er i rute til å få ordningen med coronasertifikat på plass fra 1. juli. Sertifikatet vil gi fritak for krav om karantene, isolasjon eller testing ved reiser til andre land i unionen.

– Forutsetningen er at vi er i stand til å kontrollere QR-koden på grensen. Det er et arbeid som pågår, og som vi har som ambisjon å ha på plass i månedsskiftet juni/juli, sier Høie.

– Det vil også kreve en del regelverksendringer, og de vil også bli vurdert, sier helseministeren.

Fredag klokka 15 tas det norske coronasertifikatet i bruk. Dette er imidlertid bare gyldig ved reiser til og i Norge.