Vernepliktige skal få coronavaksine der de tjenestegjør

Forsvarsdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet har kommet fram til at det vil være best å vaksinere de vernepliktige der de tjenestegjør. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB
Forsvarsdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet har kommet fram til at det vil være best å vaksinere de vernepliktige der de tjenestegjør. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vernepliktige slipper å reise hjem for å få coronavaksine. – Fornuften har seiret, sier hovedtillitsvalgt i Norges offisers- og spesialistforbund til NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske vaksinestrategien går ut på at man som hovedregel skal vaksineres i hjemkommunen. Derfor var det en stor bekymring for at de om lag 10.000 vernepliktige, som stort sett bor andre steder enn der de tjenestegjør, måtte reise hjem for å få vaksinen.

Nå har Forsvarsdepartementet i samråd med Helse- og omsorgsdepartementet kommet fram til at det vil være best å vaksinere de vernepliktige der de tjenestegjør. Dette for å redusere antall unødvendige reiser, melder NRK.

– Fornuften har seiret. Vi får en effektiv, militær, god løsning som sparer tid og penger – og vi beholder beredskapen, sier hovedtillitsvalgt Pål B. Nygaard i Norges offisers- og spesialistforbund.

Forsvaret skal nå i dialog med Folkehelseinstituttet for å bli enige om den praktiske gjennomføringen av vaksineringen.