Bodø får nytt senter for innreisekontroll

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland under en pressekonferanse om koronasituasjonen nylig. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Justis- og beredskapsminister Monica Mæland under en pressekonferanse om koronasituasjonen nylig. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB

Norge får et nytt senter for kontroll av reisende som kommer til Norge fra utenfor Schengen-området. Det legges til Bodø og får rundt tolv ansatte.

Enheten etableres fordi landene i Schengen-samarbeidet i dag ikke har utfyllende forhåndsinformasjon om visumfrie tredjelandsborgere som ønsker å reise til Schengen-området, opplyser Justis- og beredskapsdepartementet.

Et system for dette er planlagt innført i alle Schengen-landene mot slutten av 2022.

– Skal man reise til USA, må man fylle ut en ESTA-søknad. Dette blir på mange måter det samme. Det er grunnleggende å ivareta og styrke samfunnssikkerheten i Schengen-området. Dette fremreisesystemet vil bidra ved å gi oss bedre kunnskap om, og kontroll med hvem, som reiser til Schengen-området, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).

Personvernpolicy