Avinor venter vekst: – Pilene peker oppover nå

Pilene peker oppover i luftfarten, men det vil ennå ta litt tid før man ser en merkbar oppgang i utenlandsreiser, anslår Avinor. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Pilene peker oppover i luftfarten, men det vil ennå ta litt tid før man ser en merkbar oppgang i utenlandsreiser, anslår Avinor. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fram mot sommeren venter Avinor en dobling i antall reisende når det gjelder innenlandsreiser. Men en vekst i utenlandsreiser vil trolig la vente på seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fjorårets sommer var preget av norgesferie, mens denne sommeren i stor grad ser ut til å bli preget av det samme.

I år regner Avinor med en nedgang på 60 prosent sammenlignet med normalåret 2019, skriver E24. Likevel ser man lys i enden av tunnelen.

– Pilene peker oppover nå, men spørsmålet er hvor bratt, sier lufthavndirektør Helge Eidsnes.

Per nå er utenlandstrafikken kun 3 prosent av det den var i 2019. Det vil fremdeles ta noe tid før utenlandstrafikken tar seg merkbart opp, mener konsernsjef Abraham Foss i Avinor.

– Jeg tror at reisetallene vil ligge høyere i høstferien enn i sommerferien i år, sier Foss.

Han sier at de tror mange nordmenn lengter etter å sette seg på et fly for å reise vekk, men at man er avhengig av situasjonen både i Norge og i andre land. Først i 2022 venter de at reisevirksomheten løsner skikkelig.