Dette skjedde i natt

Foto: Berit Roald / NTB
Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 31. mai

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

169 nye koronasmittede registrert siste døgn – 24 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 169 koronasmittede personer i Norge. Det er 282 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 344 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 445, så trenden er synkende.

I Oslo ble det registrert 24 nye koronasmittede personer det siste døgnet. Det er 22 færre enn samme dag i forrige uke og det laveste tallet på en enkelt dag siden begynnelsen av februar.

Ryanair-fly nødlandet i Berlin etter bombetrussel

Et passasjerfly fra Ryanair som landet i Berlin utenfor den oppsatte ruteplanen, undersøkes av politiet. Ifølge avisen Bild ble det rettet en bombetrussel mot flyet som var på vei fra Dublin til Krakow.

– Ryanair-flyet som nødlandet, rapporterte om en nødsituasjon i luften og fikk derfor umiddelbart landingstillatelse i Berlin, sier talsmann for flyplassen Jan-Peter Haack til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ola Borten Moe: – Norge bør arrangere OL

Sp-nestleder og stortingskandidat Ola Borten Moe vil at et eventuelt nytt rødgrønt regjeringsprosjekt skal si ja til å arrangere olympiske leker i Norge.

– Vi har hatt pandemi og et traumatisk år. Vi – og resten av verden – trenger et OL å se fram til, sier Senterpartiets Ola Borten Moe til Adresseavisen.

Ulv døde i påkjørsel i Solør

En ulv døde i en påkjørsel på Trangenvegen på Flisa i Solør natt til mandag. Politiet sier det dreier seg om en umerket hannulv. Den er tatt hånd om av Statens Naturoppsyn (SNO), som vil ta prøver av ulven.

Mali suspenderes fra ECOWAS etter nytt kupp

Vestafrikanske ledere besluttet søndag å midlertidig utestenge Mali fra den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen ECOWAS etter det andre kuppet på ni måneder.

Suspenderingen fra ECOWAS skjer umiddelbart og gjelder til slutten av februar 2022, når det etter planen skal holdes valg i Mali, opplyste Ghanas utenriksminister Shirley Ayorkor Botchwey etter møtet.