Sommerværet fortsetter til uka – over hele landet

Mange tok seg ut til strender, parker og uteserveringer da sommervarmen kom til Oslo i helgen. Høytrykket i sør vil trekke nordover i løpet av et par dager, og det ventes finvær i hele landet.
Mange tok seg ut til strender, parker og uteserveringer da sommervarmen kom til Oslo i helgen. Høytrykket i sør vil trekke nordover i løpet av et par dager, og det ventes finvær i hele landet. Foto: Terje Pedersen / NTB

Sommeren kom til Sør-Norge denne helgen. Om et par dager følger Nord-Norge etter.

I nord blir det en litt grå start på uken, men fra tirsdag blir det stort sett penvær i hele landet.

– Det ser ut til at høytrykket vil dominere utover i uken. I sør har det allerede etablert seg, og det ser ut til at det legger seg over de nordlige delene også, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt til NTB.

Bygevær venter

Folk i Sør-Norge har kjent på sommerfølelsen de siste dagene, med strålende sol og temperaturer godt opp på 20-tallet. Det vil fortsette et stykke ut i uken.

Deretter blir det trolig en litt mer ustabil værtype – selv om det fortsatt stort sett blir pent vær, ifølge meteorologen.

– Fra midten av uken og inn mot helgen kan vi få litt lavere temperaturer og kanskje noen byger, særlig om ettermiddagen, sier Haga.

– Temperaturen vil ligge på rundt 20 grader. Så det blir fortsatt varmt, men ikke riktig så sommerlige temperaturer som vi har hatt nå, sier han.

Når været blir litt mer ustabilt, er det også mer krevende å melde. Haga tror folk gjør lurt i å sjekke værmeldingen inn mot neste helg.