Fortsatt liten støtte for vaksinering av politikere

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) har ikke ønsket å la seg vaksinere før det er hans tur. Et flertall av befolkningen er kritisk til at regjeringen vil gi 500 vaksinedoser til samfunnskritisk personell i regjeringen, Stortinget, Høyesterett, FHI, DSB og Slottet.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) har ikke ønsket å la seg vaksinere før det er hans tur. Et flertall av befolkningen er kritisk til at regjeringen vil gi 500 vaksinedoser til samfunnskritisk personell i regjeringen, Stortinget, Høyesterett, FHI, DSB og Slottet. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bare én av fire støtter beslutningen om at personer på Stortinget skal prioriteres i vaksinekøen. Det viser en fersk undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hele 64 prosent av de spurte er negative til beslutningen, mens 24 prosent sier de støtter den. Resten svarer vet ikke, viser undersøkelsen Norsk koronamonitor fra Opinion.

Da undersøkelsen ble gjennomført rett etter at nyheten kom, var det 72 prosent som var negative og 18 prosent positive.

– Gjennom uken økte folks støtte til å vaksinere Stortinget, men fortsatt sier et tydelig flertall nei til at Stortinget bør prioriteres, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Generelt oppga 36 prosent i mai at de har tillit til at tempoet i vaksineringen i Norge er effektivt.

Dette er en økning på 7 prosentpoeng siden april og med stigende trend siden mars.

Totalt er over 18.000 nordmenn spurt om dette under pandemien.