Wizz Air bekrefter at de dropper Norge-satsing

Det ungarske flyselskapet Wizz Air avvikler alle innenlands flytrafikk i Norge fra 14. juni, bekrefter selskapet til E24.

Det er ikke lenger mulig å kjøpe billetter til Wizz Airs innenriksruter i Norge etter 13. juni. Om dette betyr at selskapet legger ned den norske satsingen er uvisst. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Det er ikke lenger mulig å kjøpe billetter til Wizz Airs innenriksruter i Norge etter 13. juni. Om dette betyr at selskapet legger ned den norske satsingen er uvisst. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Beslutningen baserer seg på finansielle og kommersielle vurderinger. Selskapet flytter kapasitet til andre markeder, skriver kommunikasjonsdirektør Andras Rado i en epost til E24.

Flyselskapet beholder imidlertid den norske basen, og vil fortsette å fly passasjerer inn og ut av Norge.

Rado sier at de siste sju månedene har vist at det ikke er finansielt bærekraftig for selskapet å flytte kapasitet til Norge på kommersiell basis når alle andre flyselskaper får hjelp og derfor ikke opererer på markedsbetingelser.

– Ikke overrasket

Dagens Næringsliv skrev natt til lørdag at ikke lenger er mulig å bestille billetter til norske innenriksflyginger etter 13. juni.

Yngve Carlsen, leder i Norsk Flygerforbund, sa til avisen at han ikke ville bli overrasket om selskapet stanser satsingen.

– Jeg er dog ikke overrasket dersom dette er tilfelle da jeg vil tro at Wizz Airs businesscase var basert på at Norwegian ikke klarte seg. Med et rekonstruert og refinansiert Norwegian, samt Flyr, SAS og Widerøe går nok ikke tallene opp, sa Carlsen.

Omstridt etablering

Etter det NTB kjenner til har Luftfartstilsynet varslet Wizz Air om at tilsynet ønsker å gjennomføre en inspeksjon av selskapets base på Gardermoen 16. juni.

Wizz Airs etablering i Norge i fjor høst har vært omstridt, ikke minst på grunn av selskapets holdning til fagorganiserte.