Sjømann i Narvik døde av covid-19

Malmskipet Pebble Beach kom til Narvik 5. mai og ble satt i karantene på grunn av coronasmitte.
Malmskipet Pebble Beach kom til Narvik 5. mai og ble satt i karantene på grunn av coronasmitte. Foto: Jørn Indresand / Fremover / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Obduksjonsrapporten av en mann som døde på et skip i Narvik, er klar, og funnene er forenlige med at han døde av covid-19. Skipes er ikke lenger i karantene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Besetningen er nå symptomfrie. Malmskipet er ikke lenger i karantene, men skal inspiseres av Sjøfartsdirektoratet før det kan laste opp og dra, opplyser Narvik kommune.

Det filippinskregistrerte skipet Pebble Beach ankom Narvik 5. mai.

En eldre mann, som var i risikogruppen, døde natt til 12. mai etter det som blir beskrevet som et kort sykdomsforløp.

Samme dag ble det påvist corona smitte hos 16 av 18 besetningsmedlemmer, inkludert den døde. Senere har alle 18 testet positivt på PCR-prøve eller på blodprøve som viser at de har vært smittet.

Politiet fant ikke grunn til å mistenke kriminell handling og iverksatte ikke etterforskning. De begjærte heller ikke obduksjon. Det gjorde imidlertid kommuneoverlegen i Narvik, av hensyn til pårørende og også av medisinske grunner.

– Obduksjonsrapporten foreligger nå. Funn og undersøkelser er forenlig med covid-19 sykdom som dødsårsak, melder kommunen fredag ettermiddag.

Ifølge NRK har Sjøfartsdirektoratet politianmeldt coronautbruddet på malmbåten. Kapteinen meldte ikke fra om smitten.