Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, fredag 28. mai.

Foto: Lise Åserud / NTB
Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trolig godkjenning av vaksine for unge

EUs legemiddelbyrå EMA har varslet en pressekonferanse om covid-19 klokka 15 i dag. En ekspertkomité i byrået skal holde et ekstramøte, og det ventes at det kan komme en godkjenning av Pfizer/Biontechs vaksine for unge ned til tolv år.

Kulturministeren åpner Idrettstinget

Idrettstinget 2021 avholdes digitalt og sendes fra Oslo. Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) står får åpningen. Statsminister Erna Solberg (H) deltar digitalt.

Statsrådsmøte med Barnas klimapanel

Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) har et møte med Ulrik Hellum i Barnas klimapanel. Tema er klimatoppmøtet, som er planlagt holdt i Glasgow mellom 1. og 12. november.

Dom mot aktivister i Hongkong

Det ventes dom i saken mot Jimmy Lai og andre demokratiaktivister i Hongkong. De har sagt seg skyldig i å ha arrangert ulovlige samlinger.

Hviterussland-demonstrasjon

Det avholdes en demonstrasjon i Ukrainas hovedstad Kiev med krav om at det legges press på Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko.

Norge mot Latvia i ishockey

Hjemmelaget Latvia er dagens motstander for Norge i eliteverdensmesterskap i ishockey. Den andre kampen i gruppe B er mellom Kasakhstan og Canada. I gruppe A spilles Sverige – Storbritannia og Danmark – Hviterussland.