Lørenskog-saken: Politiet undersøker navngitte personer etter kryptotips

Huset til drapssiktede Tom Hagen i Lørenskog. Hagen er siktet for å ha drept ektefellen Anne-Elisabeth Hagen. Pågripelsen skjedde halvannet år etter at den 68 år gamle kvinnen forsvant fra hjemmet sitt.
Huset til drapssiktede Tom Hagen i Lørenskog. Hagen er siktet for å ha drept ektefellen Anne-Elisabeth Hagen. Pågripelsen skjedde halvannet år etter at den 68 år gamle kvinnen forsvant fra hjemmet sitt. Foto: Terje Pedersen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet etterforsker tips om navngitte personer og konkrete miljøer etter at de denne uken gikk ut med informasjon om kryptospor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har mottatt over 80 tips, og flere av dem har informasjon om særtrekk og hvordan disse kan belyses ytterligere i den videre etterforskningen, skriver VG.

– Flere av tipsene som er kommet inn, vurderes som så konkrete og relevante at de følges opp med videre etterforskningsskritt. Videre oppfølging kan skje i form av vitneavhør, søk og analyse av det materialet vi allerede har, eller ytterligere informasjonsinnhenting som kan bidra til et best mulig beslutningsgrunnlag, sier politiinspektør Gjermund Hanssen i Øst politidistrikt.

Mandag gikk politiet ut i VG med nye opplysninger i den 2,5 år gamle forsvinningssaken. Politiet beskriver et avansert oppsett med ulike kryptovalutaer som bitcoin, monero og dash, koblet med falske identiteter og spor som i praksis kan peke mot hele verden. Samtidig ba politiet publikum om hjelp.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vår tilnærming er at vi skal gjøre det vi kan for å finne svar på hva som har hendt med Anne-Elisabeth Hagen. Samarbeid med publikum er en naturlig del av etterforskningen i mange straffesaker, og vi ønsker å utnytte det potensialet også her, selv om det for mange kan fremstå komplisert, sa Hanssen da.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober 2018. Hun er ikke blitt funnet, men ektemannen Tom Hagen er siktet for å ha drept henne.