Dette skjedde i natt

Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 27. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mekling på overtid

Det ble i natt meklet på overtid i lønnsoppgjøret i staten og kommunene. Like før fristen gikk ut ved midnatt, sa riksmekler Mats Ruland at ingen av partene ville vise seg før de var enige.

Dersom partene i de tre meklingene ikke blir enige, kan så mange som 20.000 offentlig ansatte bli tatt ut i streik fra i dag. Blant dem er lærere og helsearbeidere landet over.

Alvorlig ulykke i Nittedal

To vogntog kolliderte nord for Hagantunnelen på riksvei 4 i Nittedal kommune. En av vogntogsjåførene har omkommet, mens den andre er kritisk skadd i det politiet mener er en møteulykke.

Den ene av dem ble erklært død av lege på stedet. Den andre sjåføren er frigjort fra kjøretøyet og fraktet til Ullevål sykehus i Oslo. Vedkommende er kritisk skadd.

Handelssamtale mellom Kina og USA

Kina og USA har holdt de første samtalene etter at Joe Biden ble president.

Kinas visestatsminister Liu He og USAs handelsutsending Katherine Tai holdt en åpen, pragmatisk og konstruktiv telefonsamtale som var preget av likhet og gjensidig respekt, opplyste Kinas handelsdepartement i natt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hastemøte om Hviterussland

FNs sivile luftfartsbyrå ICAO opplyste i natt at byrået skal holde hastemøte senere i dag.

Møtet skal holdes etter at vestlige land i FNs sikkerhetsråd ba ICAO om å granske Minsks omdirigering av et fly som var på vei fra Hellas til Litauen med en regimekritiker om bord. Dissidenten ble hentet ut fra flyet og pågrepet før flyet fikk dra videre.

Biden fordømmer Tigray-konflikten

USAs president Joe Biden fordømmer den seks måneder lange konflikten i den krigsherjede Tigray-regionen i Etiopia og ber om våpenhvile.

– Jeg er dypt bekymret over den økende volden og den økte regionale og etniske splittelsen i flere deler av Etiopia, sa han i natt norsk tid, og la til at omfattende brudd på menneskerettigheter er uakseptable og må stanse.

Australsk delstat stenger ned

De over 6 millioner innbyggerne i Australias nest største by Melbourne og resten av delstaten Victoria stenges ned på grunn av koronasmitte. Nedstengningen gjelder fra i dag og skal vare i minst sju dager, opplyste delstatens myndigheter i natt norsk tid.

Tiltaket iverksettes etter at et koronautbrudd har doblet seg i omfang til 26 smittetilfeller det siste døgnet.