FHI-toppene ikke prioritert i vaksineringen

Avdelingsdirektør Line Vold i FHI er ikke blitt tilbudt prioritert vaksine gjennom regjeringens ordning.
Avdelingsdirektør Line Vold i FHI er ikke blitt tilbudt prioritert vaksine gjennom regjeringens ordning. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

De 20 prioriterte vaksinedosene FHI har fått av regjeringen, har ikke gått til den øverste ledelsen. I stedet har ansatte som er tettere på viruset fått dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet (FHI) sier til NTB at hun ikke er blant de 20 ansatte på instituttet som er blitt prioritert i vaksinekøen.

FHI-ledelsen har valgt å tilby dosene de har fått av regjeringen til ansatte som er mer utsatt for smittestoff og tettere på utbrudd.

– Vi har mange som sitter i kritiske roller som er svært viktige i pandemihåndteringen. Så er det sånn at vi i tillegg har mange som er i operativt arbeid og jobber på laboratoriet med viruset og også jobber ute i felt med utbruddshåndtering, som har fått tilbud, sier Vold til NTB.

Tidligere har FHI-direktør Camilla Stoltenberg blitt vaksinert som del av det ordinære vaksinasjonsprogrammet.

Nakstad ikke involvert

Også Helsedirektoratet har fått 20 av de 500 vaksinene regjeringen har satt av til «kritisk nøkkelpersonell».

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad ønsker ikke å kommentere om han er blitt tilbudt vaksine gjennom ordningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– I Helsedirektoratet kommenterer vi ikke hvem som får det tilbudet. Og meg bekjent så er det fortsatt en prosess rundt det. Men vi anbefaler alle som får tilbud om vaksine, om å ta vaksinen. Og vi forholder oss til de rådene vi får fra beredskapsmyndighetene når det gjelder denne ordningen, sier han til NTB.

Nakstad forteller videre at han ikke har vært involvert i beslutningen om hvordan vaksinene skal fordeles internt i Helsedirektoratet.

Kritisk personell

Totalt har regjeringen satt av 500 vaksinedoser som blir tilbudt stortingsrepresentanter, regjeringsmedlemmer og kritisk personell hos etater med beredskapsansvar som Nav, Høyesterett, Forsvaret og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

DSB og FHI konkluderte i utgangspunktet med at det ikke var hensiktsmessig at personer med samfunnskritiske funksjoner skulle prioriteres i vaksinekøen.