Legeforeningen om Janssen-vaksinen: – På grensen til uforsvarlig helsehjelp

Janssen-vaksinen til Johnson & Johnson skal bli frivillig å ta i Norge, men være utenfor vaksinasjonskampanjen. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB
Janssen-vaksinen til Johnson & Johnson skal bli frivillig å ta i Norge, men være utenfor vaksinasjonskampanjen. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Legeforeningen er kritisk til frivillig bruk av Janssen-vaksinen, og minner myndighetene på at vaksiner er reseptbelagte og må skrives ut av en lege.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at helsedirektør Bjørn Guldvog til VG torsdag varslet at det ikke ville bli legens rolle å vurdere motivet den enkelte har for å ønske seg vaksinen, reagerer Legeforeningens president.

– Det er ikke sånn at en pasient kan komme i dag og bestille en resept på sovemedisiner. Sånn som jeg har hørt helsedirektøren i dag, vil Janssen-vaksinering være å anse som helsehjelp, og da skal en lege alltid gjøre en forsvarlighetsvurdering, sier foreningens president, Marit Hermansen, til VG.

– Sett opp mot forsvarlighetsbegrepet i helsepersonelloven mener vi dette er på grensen til uforsvarlig behandling, sier hun.