Navalnyj må løslates umiddelbart, mener Høyre

Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj sitter fengslet i Russland. Han ble pågrepet da han vendte tilbake etter å ha fått behandling i Tyskland for det han mener var et attentatforsøk utført av russiske sikkerhetsstyrker. Foto: Alexandr Zemliansjenko / AP / NTB
Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj sitter fengslet i Russland. Han ble pågrepet da han vendte tilbake etter å ha fått behandling i Tyskland for det han mener var et attentatforsøk utført av russiske sikkerhetsstyrker. Foto: Alexandr Zemliansjenko / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj er urettmessig fengslet, mener Høyre, og krever ham løslatt umiddelbart.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var et enstemmig landsmøte som lørdag vedtok en uttalelse til støtte for Navalnyj. Partiet mener russiske myndigheter må stanse sin politiske motiverte forfølgelse av ham.

– Bruk av rettssystemet til å kneble ham og andre opposisjonelle er uakseptabelt. Høyre holder russiske myndigheter ansvarlige for at hans grunnleggende rettigheter blir ivaretatt, heter det i uttalelsen.