Barnehageansatt erkjenner overgrep mens saken var på vent hos Kripos

Artikkelen fortsetter under annonsen

En tidligere barnehageassistent erkjenner å ha begått nye seksuelle overgrep mens Kripos hadde tips om at han satt på overgrepsmateriale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen i 40-årene ble pågrepet i starten av desember i fjor, siktet og senere tiltalt for seksuelle overgrep både mot egne barn og barn i barnehagen i Sandnes hvor han jobbet i mange år.

Politiet gikk til aksjon to dager etter at de hadde mottatt tips om mannen fra Kripos, som i slutten av juli i fjor fikk tips fra USA om at mannen hadde hatt befatning med overgrepsmateriale på nettet.

Fire måneder

Nå opplyser statsadvokat Nina Grande til Stavanger Aftenblad at mannen har erkjent å ha begått overgrep i de fire månedene saken lå hos Kripos.

– Han har forklart seg om overgrep mot egne barn i den perioden. Det kan ha skjedd flere ganger. Vi kan ikke utelukke at det også har skjedd overgrep mot barn i barnehagen da, sier Grande.

Kripos beklager at saken ble liggende såpass lenge hos dem.

– Dette er svært uheldig, sier politioverbetjent Helge Haugland, avsnittsleder ved seksjon for bekjempelse av internettrelaterte overgrep i Kripos, til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kø av overgrepssaker

Den nasjonale enheten for bekjempelse av organisert og annen alvorlig kriminalitet har lenge hatt utfordringer med å håndtere alle tipsene om internettrelaterte overgrep.

I fjor mottok Kripos 8192 tips om slike overgrep. I en rapport fra Riksrevisjonen i februar ble det slått fast at 40 prosent av sakene som ble valgt ut for videre oppfølging i 2020, ikke ble gjennomgått på grunn av manglende kapasitet.

Haugland sier det kan tenkes at det kan være personer som begår overgrep i dag, blant disse sakene.