Ikke lenger nødvendig å være registrert som bosatt i Norge for å slippe inn i landet

Fra 21. mai kan utlendinger som kan dokumentere at de bor i Norge – selv om de ikke er registrert som bosatt i folkeregisteret – igjen komme inn i landet. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB
Fra 21. mai kan utlendinger som kan dokumentere at de bor i Norge – selv om de ikke er registrert som bosatt i folkeregisteret – igjen komme inn i landet. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra 21. mai endres kravene til hvilken dokumentasjon som er nødvendig for å vise at man er bosatt i Norge og dermed har rett til innreise.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere utlendinger som har hatt tilknytning til Norge, men ikke har vært registrert som bosatt i landet i folkeregisteret, har måtte snu på grensen etter å ha blitt nektet innreise.

Nå vil regjeringen endre på dokumentasjonskravet og ikke lenger ha krav om folkeregistrering for at man skal anses som bosatt i Norge.

Utlendinger vil måtte fremlegge annen dokumentasjon på fast bopel i Norge og må også kunne sannsynliggjøre at de returnerer etter utenlandsreise/midlertidig utenlandsopphold.

– Vi har besluttet å justere regelverket for innreise for utlendinger som er bosatt i Norge. Departementet jobber nå med nye kriterier og vil gi nærmere retningslinjer før ikrafttredelse 21. mai, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding.