Industri Energi om Equinor-gransking: – Ansvaret ligger hos ledelsen

Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi mener at Equinor-ledelsen må ta fullt ansvar for brannene på anleggene på Melkøya i Finnmark og Tjeldbergodden i Møre og Romsdal.
Forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi mener at Equinor-ledelsen må ta fullt ansvar for brannene på anleggene på Melkøya i Finnmark og Tjeldbergodden i Møre og Romsdal. Foto: Carina Johansen / NTB

Equinors interne granskning av brannene på Melkøya og Tjeldbergodden viser utvilsomt at ansvaret ligger hos ledelsen, mener Industri Energi.

– Rapportene avdekker svært alvorlige ting, og det er ingen tvil om at ansvaret her ligger hos ledelsen i selskapet, sier forbundsleder Frode Alfheim til NTB.

Equinors granskingsgruppe har slått fast at Tjeldbergodden-brannen kunne gitt et svært alvorlig utfall. Det ble avdekket svakheter med sikkerheten både på Tjeldbergodden og Melkøya.

– Det er selskapet som ikke har lagt til rette for forsvarlige sikkerhetsrutiner og at vedlikehold blir utført slik at anlegget drives sikkert, og det ansvaret må de ta fullt og helt, sier Alfheim.

Ingen ble skadd i de to brannene.

Personvernpolicy