Alvorlig systemsvikt i barnevernssak i Nordland

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsforvalteren i Nordland har konkludert med at både barnevernstjenesten og Bufetat brøt loven da et sårbart barn ikke fikk omsorgen det hadde behov for.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Svikten har fått negativ betydning for barnet som har hatt et ekstra stort behov for en oppvekst med trygghet og stabilitet, opplyser Statsforvalteren i en pressemelding.

– Barnet har ikke fått oppleve et liv med stabile, trygge og nære omsorgspersoner rundt seg. Barnet har også mistet mulighet til nær tilknytning til et lokalmiljø, til venner og til sin familie, sier avdelingsdirektør Merete Troli i sosial- og vergemålsavdelingen.

Den kommunale barnevernstjenesten har hatt ansvaret for barnet siden det var tre år. Statsforvalteren avdekket de alvorlige lovbruddene i forbindelse med tilsyn som startet i 2020.

Mellom 2006 og 2020 har barnet flyttet minst 15 ganger. Statsforvalteren hadde opplysninger om barnets mange flyttinger, først fra familien til beredskapshjem, fosterhjem og deretter til mange ulike barnevernsinstitusjoner over hele landet.

Statsforvalteren ber nå både Bufetat region nord og den kommunale barnevernstjenesten om å gjennomgå saken nøye for å unngå lignende brudd i fremtiden.