Helsedirektoratet søker ny assisterende direktør – Nakstad taus

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad vil ikke svare på om han vil søke på stillingen.
Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad vil ikke svare på om han vil søke på stillingen. Foto: Ole Berg-rusten / NTB

Helsedirektoratet har utlyst et tre år langt engasjement som assisterende helsedirektør. Espen Rostrup Nakstad vil ikke svare på om han søker.

– Jeg har ingen kommentar til dette, sier Nakstad til NTB.

Selv om han har vært blant de mest profilerte myndighetspersonene under koronapandemien, er Nakstad kun midlertidig engasjert som assisterende helsedirektør, med kontrakt ut 2021. Da han først ble ansatt i forbindelse med koronapandemiens begynnelse, hadde han tittelen fungerende assisterende helsedirektør, populært kalt «fung.ass.»

Nå har Helsedirektoratet lyst ut et ekstra tre år langt engasjement. I stillingsannonsen , med frist 18. mai, etterlyses det noen med medisinsk embetseksamen, samt gode lederegenskaper og stor arbeidskapasitet. Det er også krav om at vedkommende kan sikkerhetsklareres på høye nivåer.

Etter det NTB får opplyst, dreier det seg om å ha en ekstra assisterende helsedirektør også i fasen etter pandemien for å jobbe med beredskapen i det norske helsevesenet i fremtiden. I dag har Helsedirektoratet to assisterende helsedirektører, deriblant profilerte Nakstad.

Nakstad har i tillegg en annen 20 prosents stilling i Helsedirektoratet, som er fast. Tidligere har han vært overlege og forsker ved Oslo universitetssykehus.

Personvernpolicy